slide 1

Hva er PanOptix?

– Operasjon mot alderslangsynthet

Ved RLE (Refractive Lens Exchange) -operasjon erstattes den naturlige linsen med en permanent plastlinse. PanOptix, tidligere ReSTOR, er en slik linse. Øyeoperasjon med PanOptix hjelper mot alderslangsynthet (presbyopi).

Hva er alderslangsynthet (presbyopi / “alderssyn”)?

Når du er ung er linsen i øyet både gjennomsiktig, myk og elastisk. Du kan se skarpt både på nært og langt hold, fordi linsen endrer fasong når du fokuserer. Fra førtiårene blir linsen stadig stivere og mister sin elastisitet. Derfor mister du evnen til å fokusere på nært hold. De fleste opplever da at de må starte å bruke lesebriller eller progressive briller.

PanOptix – øyeoperasjon med kunstig linse

AcrySof PanOptix-linsen benytter en ny og avansert teknologi som til en viss grad kompenserer for den tidligere myke og elastiske, naturlige linsen. Etter en PanOptix øyeoperasjon blir pasienten igjen i stand til å se både på avstand og nært, uten hjelp av briller eller kontaktlinser.

Resultater av operasjon

I en stor klinisk studie rapporterte 80 % av pasienter operert med forgjengeren, ReSTOR-linsen, at de aldri benyttet briller etter øyeoperasjonen. De kunne lese en bok, arbeide på PC, kjøre bil og drive fysisk aktivitet uten at synet satte begrensninger.

Du kan lese mer om resultatene ved en PanOptix-operasjon her.